måndag 28 juni 2010

Äntligen...

blommar mina fina Lavendelplantor! Jag har tre stycken planterade i varsin gråvit korg. Det är först nu som de har slagit ut i blom! De har hela tiden luktat fantastiskt underbart men bara stått där gröna och tråkiga. Älskar verkligen deras fina lilablå färg och formen på själva blomman!
Jag funderar på att spara blommorna, torka dem och göra doftpåsar av dem. Har ni där ute något annat tips på vad man kan använda lavendel till? Vore kul att veta...


Mmmm, visst är de fina!

Visst luktar de gott?!

Inläggen duggar inte precis, men det är nu vi på allvar börjat med att bygga ut huset. Hoppas att grunden blir så pass färdig att vi kan gjuta nästa vecka. Det är tungt! Att skyffla grus och jämna till... Jag har bränt mig på ryggen och axlarna idag. Aj, aj, aj! Barnen smorde jag in så noga och instruerade mormor att de minsann (!) måste smörjas in titt som tätt, efter bad osv. (Precis som om hon inte vet det...) Men tänkte inte på mig själv:-(

Dumt! Ser nu ut som en kokt kräfta efter en dag på "bygget".

Hoppas ni får en härlig vecka! Vi hörs snart!


Kramisar Anna

3 kommentarer:

Vita-hjärtan sa...

Å, jag längtar efter att mina lavendelblommor ska gå i blom också... Ha det så skönt i sommarvärmen! Kram Evelina

fembarns- mamman sa...

Så är det alldid, barnen tänker man på, men sen glömmer man bort att ta hand om sig själv:)

Blir nog tröja på för dig idag då, för vädret verkar ju hålla i sig!

Hildas klänning är från Kappahls Vintage-serie och byxorna hör till ett set från HM, med klänning och byxor för 129:-. Fanns i jeans och rosa oxå, men de var med på rean, så jag är rädd att de är slut.
Allt är i 86, största babystorleken!

Ha det gott och lycka till med grunden!

Kram Emma

Karro sa...

Hej Anna

Lavendeln kanske är lite seg för mina har inte heller slagit ut och jag trodde de inte mådde bra. De kanske kommer får vi hoppas. Två lavendel tips jag kan bidra med är att göra lavendelsocker, det säger folk är jätte gott. Ett annat är att göra lvendelolja. Smörjer man sig med det så är det inte en mygga eller fästing som vill bita än. Eftersom det är helt ofarliga ämnen så känns det ju lite mera hälsosamt att smörja sig själv och barnen med detta.

Värm upp 1 dl matolja och 1 dl blommor i en kastrull, ej koka.
Häll upp det på en liten flaska, ända upp till korken.
Ställ flaskan i fönstret där solen ligger på i en månad. Vänd på flaska då och då för att det ska blandas ordentligt.
Sila sedan av oljan från blommorna.
Häll upp oljan på flaskan.
Nu har du myggolja som kan stå i flera år.

Lycka till