fredag 27 april 2012

Hembakat


Ikväll har vi ätit yoggi, druckit te och juice och smaskat på hembakat surdegsbröd med ost, kalkon och diverse tillbehör och röror. Exklusiv fredagsmiddag vad?! Jag kände att jag inte orkade stå och laga någon avancerad rätt. Så så fick det bli! Blev riktigt uppskattat av all i familjen.




En av mina allra bästa vänner, P, jobbar som kock på Stiftgården Tallnäs här i småland. Hon är superduktig på att komma på en massa gott att servera när vi är där på tjejmiddag! Det är även hon som gjort detta goda knäcke. Mums filibabba! Finns i en ännu godare version också: Pumpakärnor, solrosfrön och havssalt. Den är min favorit!




Jag har även en vän som har en egen butik i Värnamo. Utsökt. Där säljer hon allt möjligt trevligt. Bland annat härliga teer, oljor, biscotti mm. Det är en butik som ger mersmak! Där har jag köpt det gudomliga teet med smak av Champagne & grädde. Det är ännu en favorit, just nu. Hon har flera sorter som vill bli inneboende hos mig. Mmmm.




Under eftermiddagen hamnade även två hembakade surdegsbröd hos oss. Hoppsan! Ett med valnötter i och solroskärnor ovanpå och ett utan solroskärnor. Till och med skatterna gillade bröden. Mest det utan "nötter" på:)




Imorgon ska hela familjen på en liten utflykt. Musik och sång är inblandat. Det blir kul!

Ha en fortsatt trevlig fredag!!

onsdag 25 april 2012

Ordning & reda?

Lite ordning och reda vill jag ha. Det märks inte alltid, men jag mår faktiskt dåligt av att inte ha det ordnat runt mig. M är inte lika ordningsam om jag säger så. Denna vecka jobbar han natt så jag har hela huset för mig själv. Då kan jag städa och plocka bäst jag vill efter skatternas nattning.:)




Så här ser vår lilla hörna i köket ut. Här hänger förklädena, viktiga-papper-korgen och almanackan. Skulle helst vilja ha något annat hängandes på kroken där almanackan hänger. Kanske en griffeltavla? Kanske en tavla? Hmm, almanackan får hänga där så länge. Tills jag hittar något annat jag vill ha.

Finns säkert nåt på Granit som kan få följa med mig hem. Kanske en sån här, eller en sån här?! Det blir till att söka och leta ett tag till. Är velig som vanligt!

Nu säger jag god natt för ikväll!

Hjälp önskas!

Hej igen!

Kom på en sak till. Jag behöver er hjälp! Vi har bott i vårt hus i fyra månader och vi skyndar långsamt! Kanske lite för långsamt!? Jag har tex fortfarande inte hittat gardiner som jag vill ha. Förens nu. Jag såg härom veckan ett par hissgardiner som jag vill ha. (Finns förstås inte färdigsydda!) 
Jag blev helt besatt av dem och kom på: Det är ju precis såna jag vill ha! Smårutiga i svart och vitt.

Nu ska jag bara hitta tyget och sy dem.Vill ha ett lite tjockare bomullstyg med vävda rutor. Så att det inte blir så "genomskinligt". Kan bli lite problem eftersom jag har en så bestämd idé om vad jag vill ha.



Så här ser det ut i köket. Väldigt dålig bild tagen i grått väder. Vi har sex fönster här. Ni får liksom tänka bort de bruna fönsterna och listerna. De ska bli vita inom en snar framtid. Mycket snar!

Nu till mitt dilemma:

Jag har en tendens att alltid hitta något finare när jag gjort/köpt det som jag tror att jag vill ha. Vad tror ni? Har någon av er en annan idé om vad som skulle kunna passa?
Skulle det passa med "mina" gardiner här? Eller har ni en bättre idé?! Snälla hjälp!

Kram igen!

Onsdag

Hej vänner!

Idag är det en helt vanlig onsdag. Precis som vilken onsdag som helst.




Veckohandlingen är genomförd! Det blir alltid kaos i vårt kök när denna eftermiddag infinner sig. Förstår inte varför det ska vara så... Till och med kära lilla mor tyckte att: - Nu har du väl ändå lite att röja upp i köket! Så där kan det ju inte se ut, Anna. Hrm, hon skulle bara veta... 

Ändå har jag plockat in allt som ska in i skåp, kyl och frys. Vår ö verkar vara ett riktigt "hie" där all skit samlas. Ska man kalla det organiserat kaos? Nu ska jag ta tag i kvällen (och ön!).

Ikväll serveras det lasagne med hemmagjord pizzasallad, oliver och feta. Det är nästan lite fredagsmys-varning på det, men det är ju lillördag.

Kram alla!

söndag 22 april 2012

Det nya livet

...börjar idag. Igen. Hoppas att det håller i sig längre än förra gången. Då visade vågen -5 på några veckor. Goodie! Då var jag så nöjd men så var det ju det där med påsken också... Inget kilo upp, men inget ner heller. Alltså detta godis. Så gott men ack så farligt...

Nähä, tack! Nu satsar vi på några - till, typ... en 15 sisådär... Då känner jag mig nog nöjd. Det blir en utmaning det! Men varför skulle inte klara av det, många andra gör ju det!




Det gick lättare att löpa än att ta en PW. Ska det verkligen vara så? Fick gräsligt ont i benhinnorna av att gå men jag flöt fram när jag sprang. Hmm, mycket märklig känsla.

Det blev intervallträning idag. Jag har aldrig i hela mitt liv gillat att springa, men det var faktiskt riktigt härligt. I min takt, med volymen på typ HÖGT, alldeles själv hemma...
(Har en jättego jobbarkompis som börjat löpa och hon gillar det inte! Eller hur Anna!? ;) Hon väntar fortfarande på att det ska bli skönt. Skönt efteråt. Men jag tycker ju, för min del, att det är en rätt skön/häftig känsla efter att ha ätit en munk (eller två) också... och kanske druckit en kopp te till)

Var inne på världens bästa feelgood-blogg idag. Blev så inspirerad! Kanske kunde en resa till The Big Apple vara en sporre!?



 Kram till er alla!

tisdag 10 april 2012

Bästa vännen, med ett får på.


Ser ni listen bakom stolen? Det är ett trappsteg ner där. Halva huset
ligger lite längre ner.







Det här, mina vänner, är min bästa stol. Det är en gåva från mammas och pappas bästa vänner. Den är ljust grå och är klädd med ett jättefult rutigt tyg. Detta fula tyg ska bort en dag, men så länge ligger det ett fårskinn över. Här sitter jag ofta och filosoferar, läser/tittar i gamla magasin och bara myser.

I bakgrunden ser ni lite av vår kontorshörna. Vi har svarta "myran"-kopior (syns ej på bilderna) till det vita skrivbordet. Ganska kalla. Men jag har tänkt att vi ska köpa små skinn att lägga på. Får ta en tur till Norrgavel och se ifall de har några. Det hade de förr. De har sååå mycket fint!!! Man blir alldeles lyrisk av att gå där.

Nu mina vänner ropar sängen efter första arbetsdagen denna vecka. Jag är ganska trött, men nyaste numret av Allt i hemmet kom i lådan idag. Den måste jag bara titta lite i. Ser jättefin ut! Ha en bra kväll!

Kram!






söndag 8 april 2012

Gårdagens "tant & farbror"

Ja! Så här såg de ut. Igår. När vi gick till mumme och moffa för att äta lite god påskmat. Vi gick genom skogen och det var snö ute. Inte alls roligt! Hade sett fram emot en påsk och ett påsklov med sol och härligt väder. Hade funderat lite på om vi kanske kunde sätta igång med altanen. Rensa förrådet, kanske. Ja, ja...



Hmmm... Svårfångad?




Busfrön. Men jag älskar dem!

Undrar vad de tittar på...

Det är konstigt. När man ser fröna på kort så ser de så fina och snälla ut. Man älskar dem mest av allt. Men sen, i nästa sekund, i verkligheten, så kan man slita sitt hår, be till högre makter, bita sig i tungan och hoppas att man inte säger nåt dumt. Verkligen konstigt att de kan vara små änglar ena stunden och nästa reta gallfeber på varandra och mig. Men det som är ännu konstigare är att jag älskar det! Mitt liv. I ett nötskal (som sagt...).

Nu ska vi ut och röja i trädgården lite innan vi duschar och åker för att äta hos svärmor.

Kramar!

Morgonstunden

...är den bästa på dagen tycker jag.


Sån här utsikt hade vi från vårt vardagsrum idag. Det är så härligt med solen.


Ser ni istappen?! Den känns lite "fel" eftersom det är April.
Sånt vill vi inte ha nu. Nu vill vi ha vår!


Bland det bästa som finns är att gå upp tidigare än alla andra och sätta på en kopp te. Solen stiger upp bakom träden och det är fasligt vackert. En av många fördelar med att bo på landet:). Att ta koppen och sätta sig i fåtöljen och titta på den tidiga morgonen och soluppgången. Älskar detta. Njuta av ron, teet, solen och tystnaden. Jag tror att jag kommer att älska detta ännu mer snart. När jag kan gå ut och sätta mig på terassen. Sätta mig med en filt och känna den friska lite råa luften. Sippa på teet och få lugn i själen...

Dags att fånga dagen!

fredag 6 april 2012

påskmat

Nu har snart denna dag gått. Maken ligger och slumrar på soffan så jag smög iväg en liten stund. Skatterna är hos mumme och fikar/äter godis (snaskråttorna!). Egentligen borde man nog äta påskmat idag, men inte vi, det blir så mycket av den varan imorgon och på söndag så idag har vi smaskat på...


Har ändrat lite på brickan. Inte lika estetiskt snyggt, men bra mycket mer praktiskt.
Älskar Skeppshults matlagningskärl och pannor. Skulle nog inte kunna leva utan.




... wienerschnitzel, klyftpotatis och hemmagjord bea! Tadaaa! Som pricken över i var den lilla sura men naggande goda citronskivan. Jag minns en semester på Lanzarote. Det var för hundra år sedan tror jag, men jag levde på schnitzel den veckan. Det var sååå gott. Varje kväll, samma restaurang, samma bord, samma kypare. Jag kan än idag känna både lukten och smaken... Mmmm.

Men, nu är det påsk och vi ska till mor och far för att äta påskmat imorgon! Efter maten, påskandet och allt vad det innebär så ska vi hem och titta på Nils Holgerssons underbara resa. Det ska faktiskt bli riktigt roligt! På söndag så ska vi till svärföräldrarna och äta påskmat. Bortskämda blir vi! Hur ska detta sluta?


Påskkram!

finaste påskriset... eller?

Alltså det här med påskris... är det så bra egentligen?

Det är klart det är! Ett ris måste man ha när det är påsk!!

Så här ser vårt påskris ut i år. Barnen och jag har hjälpts åt att pynta det. Visst blev det färgglatt och fint?! Mina barn älskar färg! Vilket barn gör inte det förresten? Men nästa år får nog barnen varsitt lite mindre ris som de kan pynta och att ha på sina egna rum.







Men om barnen får varsitt ris, så kan mamman få ha ett lite mer diskret påskris som det här. Detta gillar jag! Lite mer pasteller. Och kanske bara ägg? Inga fjädrar? 

Bilden har jag lånat från bästa Julia.
Idag ska vi inte göra så många knop. Jag vill bara vara hemma och njuta av påsk, man och barn. Mmmm...

Ska jag vara ärlig så hoppade jag inte in i duschen före lunch. Det kallar jag för "slappardag". Att hasa runt i nattlinne, tofflor och morgonrock, det är mitt liv på en pinne;). Nu ska vi ta tag i resten av denna dag. Kram!

Ha en riktigt härlig långfredag!

torsdag 5 april 2012

påsk hos oss

Jag tittar in och önskar er en

härlig påsk!


 Tiden räcker inte riktigt till med 100% jobb, 2 barn (3 kanske? Har en väninna som brukar säga att hon är ensamstående med två barn och man...;), nytt hus som ska fixas och inredas mm. Men jag hoppas i alla fall att ni inte tröttnar på mig! Ser att det trots allt tittar in några stycken lite då och då.

Tack för det!!
(Jag tror, att utan er skulle jag inte fortsätta!)

Visar idag några bilder på hur det ser ut vid vår dörr just nu.
Ett litet fågelbo med gula påskliljor på varsin sida av farstukvisten.

Har en gammal stol bredvid som senare ska få lite mer färg.

En närgången bild...


Hoppas er påskhelg blir bra och trevlig. Vila upp er och njut, även om vädret inte blir det bästa (som här i södra Sverige... SNÖ! Jag menar... Vart ska detta sluta?!).
Ja, ja. Det har i alla fall varit jättefint väder här idag, vi får njuta av det. Lite blåsigt men man kan inte få allt (även om jag skulle vilja). Vi har grillat korv och suttit och myst i solen. Härligt!! Ät nu inte för många ägg.

Kramar i massor!