måndag 23 maj 2011

Tandlossning...

God kväll i stugorna!

Kan inte låta bli att visa några bilder på lilla Ida som nu blivit stor. Hon tappade si allra första tand idag! Överlycklig studsade hon ur sängen imorse och visade att tanden precis hade lossnat.


Det "gigantiska" hålet. Där ska en ännu "gigantiskare" tand få plats.


Hmm... 


En suddig bild på första "tappet". Får se om det kommer någon liten tandfé i natt.

Sov så gott!

Kramar Anna

Härlig dag i Apladalen!

Härlig vårdag i Apladalen!


En liten titt på fåren. De gråa är finast!


Undrar vad de spanar på... Byggjobbarna som bygger
där bredvid, kanske. Ett dagis... snacka om drömläge för
de barnen!


Åååhhh...! Tänk att få ligga så där i solen och bara ha det skönt.
Ser ni den lilla killingen som ligger bredvid mamman? SÅÅ söt!


Här har geten fått lukt på Ida... :-o Ida blev så rädd! Kul!;-)


Också en liten fika, såklart. Efteråt lite lek i den häftiga
lekparken.


Hej alla fina bloggisar!

Hoppas er dag varit härlig. Nu börjar jag längta efter sommarlov på riktigt! Det ska bli så härligt! Tänk att få ta dagen som den kommer och hitta på lite vad man vill. Kanske sova/dåsa i solen en sväng på eftermiddagen för på sommarlovet gör det inget om man är uppe lite längre på kvällen... Plocka lite jordgubbar hos bonden strax utanför byn, åka och ta ett kvällsdopp, gå omkring i "sjabbe"-klänningen och strosa, koka en kopp härligt te (eller varför inte ett gott glas vitt) en vanlig tisdagskväll. Mhmm... Förlorade mig lite där.

I helgen var jag och barnen och mumme i Apladalen i Värnamo. Tänk så fint det är ändå. Våffelstuga, lekpark, djur, köksträdgård, alla fina gamla hus OCH det är gratis! Värt ett besök om ni har vägarna förbi.

När jag växte upp så var Apladalen bara ett ställe som man for igenom för att komma snabbast fram till andra delen av staden/kompisarna. Nu med egna barn är det en del av nåt helt fantastiskt.
Kramar Anna

lördag 14 maj 2011

Idag...

...är vädret lite varierat. Ibland sol, ibland moln. Det är egentligen inte särskilt varmt.

(Ibland är det bra att ta lite bilder. Det gamla fula staketet med grind ska bort.
Det satte vi upp för fyra år sedan när lilla I skulle bli storasyster. Inga rymningar här inte...;-)







 Vi (jag, mumme och barnen) har idag varit och inhandlat lite blomster och goda gubbar. Sex himmelskt doftande Lavendelplantor ska planteras i de gamla trågen som jag skaffade för nåt år sedan. En "plantering" på var sida av farstukvisten. Det kan nog bli bra. Just nu står de i papperspåsar på terassen. Mmm... jag kan känna ända in i vardagsrummet hur gott det luktar.

I de tre andra krukorna står våra smultronplantor sedan förra året. De ska få ny, färsk jord i nya fräscha krukor och lite mer plats. De röda små bären var riktigt, riktigt söta och goda förra sommaren!
Vi köpte även 12 jordgubbsplantor som förhoppningsvis ger en liten skörd i sommar. Tänkte plantera dem i krukor, men odlingsbäddar/pallkragar kanske är bättre? Har ni några erfarenheter av vad som är trevligast, snyggast och bäst?

Visar några bilder på allt när det är färdigt. Förhoppningsvis imorgon... Vi ska upp och snickra i nya huset och mumme ska bjuda på lite mat. Det är skönt att bli lite bortskämd ibland. Jag ska försöka ta några bilder därifrån också och visa imorgon.

Nu ska barnen i säng och maken och jag ska titta på film och mysa. Härligt!

Vi ses i morgon, kram Anna

fredag 13 maj 2011

Kycklingsallad...

Hej på er!

Nu var det ett tag sen igen. Jag tycker det är så kul att blogga och titta runt hos er andra men nu har det blivit ett lite ofrivilligt uppehåll. Min älskade pappa har fått en blödning i huvudet efter en halkolycka i vintras och har opererats. Jag och älskade "mumme" har varit med honom i Linköping under en period.
 Han ligger just nu på NIVA-uppvaket i Linköping efter en andra operation på bara två veckor. Stackars lilla pappa. Jag älskar honom och "mumme" så mycket! Väntar nu på besked om hur det gått. Hoppas allt gått bra. Efter förra operationen hade han en enorm huvudvärk. Tänk att de borrar sig in i huvudet och "rotar" runt där, hittar blodet och suger ut det. Ganska så otäckt tycker jag... Usch.

Nu något annat.
Ikväll bjöd jag och barnen vår älskade make/pappa på en härlig sallad och kyckling med diverse tillbehör.


Jag gillar lägga sallad på stora fat istället för i en hög skål. Salladen blir så ihoptryckt då.
I salladen hade jag två olika sorters sallad, tomater, melon, haricots verts och mozzarella. Över det hela hällde jag hemlagad örtdressing. Yummie! Till detta serverades det vitlöksbröd, oliver, fetaost, mer melon, jordgubbar, grillad kyckling, kall bea och sommarsallad (påminner lite om cole slaw). Det var sååå gott. M gillade det och barnen åt och smaskade de också...!



Efter maten blev det, på barnens begäran: jordgubbar och glass. Det kallar jag fredagsmys! Invigde mitt nya durkslag från Nigella Lawson, köpt på Julias vita drömmar. Älskar det redan!

Önskar er alla en fortsatt skön fredagkväll! Nu ska jag titta på Criminal Minds och vänta på att sjukhuset ringer.
Vi ses snart!
Kram  Anna